fbpx

Γύρος Ιταλίας: Ιδανικό φινάλε για τον Κάβεντις, ο τίτλος στον Ρόγκλιτς (vids)

Γύρος Ιταλίας: Ιδανικό φινάλε για τον Κάβεντις, ο τίτλος στον Ρόγκλιτς (vids)

Ο Μαρκ Κάβεντις έφτασε τις 162 νίκες σε ετάπ με την επιτυχία του στο 21ο και τελευταίο του γύρου Ιταλίας.

Ιδανικό τέλος είχε η τελευταία παρουσία του Βρετανού της Astana Qazaqstan στο Giro καθώς ήταν εκείνος που επικράτησε στο σπριντ του τερματισμού στη Ρώμη με τον Πρίμοζ Ρόγκλιτς της Jumbo-Visma να φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου στη γενική κατάταξη. «Είμαι πολύ χαρούμενος», είπε ο 38χρονος Κάβεντις. «Ήταν μεγάλο κατόρθωμα ο τερματισμός στο Giro. Οι συναθλητές μου έκαναν σπουδαία δουλειά και σήμερα έκανα νέους φίλους. Είμαι πολύ συγκινημένος για να πω την αλήθεια. Η πρώτη νίκη μου ήταν 15 χρόνια πριν στο Ρέτζιο-Καλάμπρια. Η νίκη εδώ στη Ρώμη, στο τελευταίο σπριντ, έξω από το Κολοσσαίο, με κάνει πολύ ευτυχισμένο».

Επόμενος στόχος για τον Κάβεντις θα είναι η ανάκτηση δυνάμεων προτού εμφανιστεί στο γύρο Γαλλίας στην προσπάθειά του να σημειώσει το ρεκόρ νικών καθώς μοιράζεται την πρώτη θέση με 34 επιτυχίες μαζί με τον θρυλικό Έντι Μερξ.

Από την πλευρά του, ο Σλοβένος Πρίμοζ Ρόγκλιτς, κάνοντας την ανατροπή στη μάχη για τη ροζ φανέλα την προηγούμενη ημέρα, δεν είχε πρόβλημα στο διαδικαστικό τελευταίο ετάπ και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στη γενική κατάταξη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδηλασία